Cwaniakowanie na drodze. - Wersja do druku +- AutoWrzuta.pl (http://www.autowrzuta.pl) +-- Dział: Filmy i zdjęcia (http://www.autowrzuta.pl/forumdisplay.php?fid=189) +--- Dział: Absurdy drogowe (http://www.autowrzuta.pl/forumdisplay.php?fid=192) +--- Wątek: Cwaniakowanie na drodze. (/showthread.php?tid=10427) |
Cwaniakowanie na drodze. - trajano - 09-07-2011 Co nas najbardziej wkurza? Gdy cwaniaki wpychają się na chama z pasu, gdzie manewr najbardziej obciażony samochodami jest zabroniony. Nie dosyć ze powodują niebezpieczeństwo to jeszcze jeżdżą w poczuciu cąłkowitej bezkarności. No cóż, w wielu przypadkach działa tzw. "przyzwolenie społeczne". W cywilizowanych krajach wyslanie takiego filmiku na Policje skutkuje mandatem i nikt nie oburza się na osobę która zarejestrowała wykroczenie. Dlaczego? Bo przez takie działania inni mogą czuć się bezpieczni a cwaniaki 2 razu się zastanowią zanim złamią przepisy. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QIchNqlircg&feature=related[/youtube] Re: Cwaniakowanie na drodze. - sarah^^1977 - 17-07-2011 Tego najbardziej nienawidzę na drodze ! Nie poczeka na swoją kolejkę bo po co? Jemu się śpieszy, jedzie prawym pasem że niby będzie skręcał a tuż przed skrzyżowaniem kierunkowskaz w drugą stronę i zjeżdża komuś przed nos. Gdzieś ok. 13 lat temu gdy byłem w Wiśle (miałem w tedy ok 5 lat) byliśmy polonezem, czekaliśmy na wyjazd z drogi podporządkowanej (dokładnie wyjazd z parkingu) dosłownie ponad 15 minut czekaliśmy żeby ktoś nas przepuścił bo my skręcaliśmy w lewo. To nie dość że musisz mieć pas wolny ten na który chcesz wjechać to musisz jeszcze przepuścić tych jadących z lewej żeby nie uderzyli Ciebie w bok. W końcu jak któryś nas przepuścił był korek zaraz za Wisłą w stronę Katowic. Tata zostawił sobie lukę taką przed samochodem ok. 15 metrów bo nie chciało mu się co chwile podjeżdżać. Zobaczył w lusterku jakiś samochód który stał za nami 5 samochodów (na tamte czasy to teraz jakby ferrari) i zaczął wszystkich wyprzedzać lewym pasem, a że tata się wku... to jak pocisnął polonezem tylko pamiętam ryk silnika. Zatrzymaliśmy się tuż przed samochodem kolejnym tak ok 30 cm. samochody które stały za nami dojechały podobnie tak jak my do nas robiąc przerwę ok 30 cm. Ten facet który chciał wszystkich wyprzedzić został na lewym pasie i z nad przeciwka dojechały inne samochody i blokował ruch tamtego pasa jak się już zrobiło więcej miejsca (tzn. korek trochę się posunął) to my wszyscy powolutku pojechaliśmy i nikt go nie wpuścił na prawy pas. Tak jak stał za nami ok 5 samochodów to po tym swoim wyczynie to go wpuścili na 20 miejsce za nami. Mam nadzieje że się ten facet nauczył. Re: Cwaniakowanie na drodze. - brombrała - 07-08-2011 sarah^^1977 napisał(a):......(ciach) Gdzieś ok. 13 lat temu gdy byłem w Wiśle (miałem w tedy ok 5 lat) ..........(ciach) . Rany! Sarah! Ale masz fenomenalną pamięć. Żeby 5 latek tyle szczegółów zapamiętal to ewenement Re: Cwaniakowanie na drodze. - JANISLAW - 07-08-2011 Niektórzy przeżyli takie rzeczy w młodości, że im do końca życia pozostanie to w pamięci Re: Cwaniakowanie na drodze. - sarah^^1977 - 11-08-2011 Z dzieciństwa pamiętasz tylko te chwile które były inne od wszystkich. Nie pamiętasz większości rzeczy które robiłeś normalnie tylko te które były inne niż zawsze. Re: Cwaniakowanie na drodze. - trajano - 11-08-2011 Ja pamiętam bardzo dobrze moment, kiedy mój ojciec pozwolił mi po raz pierwszy przekręcić kluczyk w stacyjcje i włączyc silnik miałem wtedy z 8-9 lat Re: Cwaniakowanie na drodze. - sarah^^1977 - 11-08-2011 Ja pamiętam jak mogłem sobie kierownicą pokręcić Re: Cwaniakowanie na drodze. - okoniowaty - 25-04-2013 sarah^^1977 napisał(a):Tego najbardziej nienawidzę na drodze ! Nie poczeka na swoją kolejkę bo po co? Ale jak takiego nie puścisz - bo np. Tobie też się spieszy ale stoisz w korku - to Ty jesteś chamem według innych, tak samo jak jeden pas się kończy i się wpychają w połowie a nie na końcu, a jak Ty jedziesz kończącym się pasem do końca kierunek i czekasz to też jesteś chamem bo wszyscy stoją a Ty się pchasz. I też nie ważne w jakiej sytuacji nie lubię i denerwuje mnie to że, włączy kierunek i myśli że jak włączył kierunek to ma pierwszeństwo. Re: Cwaniakowanie na drodze. - kierowniczka - 25-04-2013 Ale wątek wygrzebałeś fajny ;-) oczywiście, że takie "tanie dranie" działają na nerwy, bo rzeczywiście ma się wrażenie, że takie cvvvaniaki to "lepsi" kierowcy, bo przecież nie będą z plebsem stać w kolejce. Zdarzyło mi się parę razy "zaspać" w korku, w sensie podjeżdżałam ślimaczym tempem i ktoś tę moją lukę wypatrzył i z niej skorzystał... wtedy co prawda nie można się złościć, ale niesmak z takich manewrów pozostaje. Re: Cwaniakowanie na drodze. - brombrała - 25-04-2013 No rzeczywiście stary wątek odgrzebany. Sarah to był pierwszy nasz użytkownik tpsml: młodziutki chłopaczek. Niestety nagle przestał się logować i nie wiemy co się z nim od tamtej pory dzieje.... Re: Cwaniakowanie na drodze. - okoniowaty - 25-04-2013 :anyproblem: Odgrzebałem bo jestem nowy i grzebie gdzie się da i się rozglądam |