Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pytanie o szyby
Chciałbym zwrócić się z pytaniem.
Czy może ktoś z was wymieniał szyby w samochodzie. Mam w planie wymienić szybę przednią. Mam serwis Nordglass w pobliżu ale czytalem że są to miękkie szyby i szybko się rysują. I trochę się boję. Podobno szyby Pilkington są trwalsze. Czy ktoś z was miał może styczność z szybami z tych dwoch firm ? Czy ktoś może coś napisać o tych szybach.
Z góry dziękuję.

Odpowiedz
Osobiście nie zauważyłem różnicy jeśli chodzi o rysowanie. Prawda jest taka, że każdą szybę możesz przerysować, jeśli ją np na sucho zaczniesz przecierać. W normalnym użytkowaniu nie ma praktycznie różnicy jeśli chodzi o trwałość.

Odpowiedz
Jako posiadacz skody, miałem okazję skorzystać z obu szybowych serwisów. Szyba z Nordglass-u była cała w drobnych punkcikach już po 3 miesiącach użytkowania. Szyba z Pilkington w miarę przyzwoicie prezentowała się przez rok czasu.

Jedyny plus dla Nordglass-u to fakt, że naklejka z nr rejestracyjnym po przeklejeniu wyglądała jak nowa.
Punkty ? Jak pozyskam, to się pochwalę.
Moja kamera: mini 0806

Odpowiedz
Dzięki za odpowiedź. No każdą można porysować. Tylko te z Nordglasu są ponoć miększe. @Szofer pisze to co wyczytałem o tych szybach.

Odpowiedz
Szyba wymieniona . Na pilkingtona. Cena wraz z wymianą 450 zł. Jakaś laminowana z tego co się orientuję. Zobaczymy jak się będzie sprawować. Big GrinD

Odpowiedz
kecsan napisał(a):Szyba wymieniona

Zatem: Szerokości, przy dobrej widzialności !!! Big GrinD
Punkty ? Jak pozyskam, to się pochwalę.
Moja kamera: mini 0806

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości