Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zestaw PRO, Volvo XC60
Ostatecznie kilka dni temu zainstalowałem kamerki Blackvue DR970X-2CH LTE Plus oraz Cellink Neo8+S.

Ponieważ mam blisko do pracy, kamerka najczęściej pracuje w trybie parkingowym. I stąd moje pytanie, w jaki sposób (inny niż jazda) można naładować Cellinka? Czy możecie polecić model jakiejś ładowarki, czy czym to się robi?

Odpowiedz
(23-06-2024, 10:19:51)Piotoro napisał(a): Ostatecznie kilka dni temu zainstalowałem kamerki Blackvue DR970X-2CH LTE Plus oraz Cellink Neo8+S.

Ponieważ mam blisko do pracy, kamerka najczęściej pracuje w trybie parkingowym. I stąd moje pytanie, w jaki sposób (inny niż jazda) można naładować Cellinka? Czy możecie polecić model jakiejś ładowarki, czy czym to się robi?

Gratuluję zakupu! Są na forum opisane ładowarki własnej konstrukcji. Można też poszukać gotowej przetwornicy 230v / 12v. Potrzebujesz czegoś o odpowiednio dużej mocy, z nadwyżką.

Odpowiedz
Żadna przetwornica bo to nie ma sensu, co Ty chcesz ładować Cellinka zapalniczką ?

Musisz kupić ładowarkę od Xboxa i ja przerobić, zakończyć XT60 i raz na jakiś czas ładować w garażu jeśli krótki trasą są zbyt krótki do pełnego naładowania.

Poczytaj moje wpisy na forum odnośnie ładowarki która była robiona pod nadzorem kolegi @pizdys. W sumie teraz jej nie używam do Cellinka tylko innych celów.

PS. Opisz ile km jedziesz do pracy, jak wygląda Twój cykl dnia jeśli chodzi o tryb oparkingowy ? Ja do pracy mam 5km, w pracy auto stoi na trybie parkingowym 9-10h, później do domu 5km i kamerę wyłączam w garażu zamykanym, i rano to samo .... powerbanka mam cały czas naładowanego ...

Mój zestaw to A129 Duo oraz Cellink 6 + dodatkowa bateria

Odpowiedz
(25-06-2024, 08:56:37)luk4as napisał(a): Żadna przetwornica bo to nie ma sensu, co Ty chcesz ładować Cellinka zapalniczką ?

Musisz kupić ładowarkę od Xboxa i ja przerobić, zakończyć XT60 i raz na jakiś czas ładować w garażu jeśli krótki trasą są zbyt krótki do pełnego naładowania.

Poczytaj moje wpisy na forum odnośnie ładowarki która była robiona pod nadzorem kolegi @pizdys. W sumie teraz jej nie używam do Cellinka tylko innych celów.

PS. Opisz ile km jedziesz do pracy, jak wygląda Twój cykl dnia jeśli chodzi o tryb oparkingowy ? Ja do pracy mam 5km, w pracy auto stoi na trybie parkingowym 9-10h, później do domu 5km i kamerę wyłączam w garażu zamykanym, i rano to samo .... powerbanka mam cały czas naładowanego ...

Mój zestaw to A129 Duo oraz Cellink 6 + dodatkowa bateria

Do pracy mam 3,5 km. Na parkingu auto stoi codziennie 7 godzin, ale co kilka dni stoi po 24-30 godzin, w weekendy różnie, nieraz stoi w domu 48 godzin.

Niestety w moim przypadku przeróbki są wykluczone. Naprawdę na rynku jest luka i nikt nie produkuje tego typu sprzętu, nawet za granicą?

Odpowiedz
(25-06-2024, 11:27:37)Piotoro napisał(a): Niestety w moim przypadku przeróbki są wykluczone. Naprawdę na rynku jest luka i nikt nie produkuje tego typu sprzętu, nawet za granicą?
Jeśli nie chcesz nic przerabiać to w zestawie powinieneś mieć kabel pozwalający włączyć power bank do gniazda zapalniczki.  
Do tego kupujesz mocną (nie najtańszą) przetwornice z takim gniazdem. Ustawiasz niski prąd ładowania na power banku i działasz...

Odpowiedz
Kup zasilacz który daje 14-15V i 15-20A i będzie szybkie ładowanie bez zapalniczki ...

Odpowiedz
(25-06-2024, 08:56:37)luk4as napisał(a): Żadna przetwornica bo to nie ma sensu, co Ty chcesz ładować Cellinka zapalniczką ?

O czymś taki myślałem-zdjęcie przykładowe.
[Obrazek: pol_pl_Zasilacz-przetwornica-reduktor-na...1042_1.jpg]

Do tego kabel który powinien być w zestawie i można ładować w domu Smile Oczywiście lepiej byłoby samemu zrobić odpowiedni kabel, ale jeśli OP nie chce przeróbek to...

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości