19-01-2024, 00:23:14
(17-01-2024, 22:31:19)Piotoro napisał(a):(17-01-2024, 11:36:06)evad napisał(a):(17-01-2024, 03:40:57)Piotoro napisał(a): Witam. Dziękuję za odpowiedzi. Auto odbieram w tym tygodniu. 15.01.2024 na rynku pojawiły się nowe kamerki od BlackVue DR970X Plus. Napotkałem informacje, że mają problemy z ostrością. Ktoś wie coś na temat nowych kamerek BlackVue?
Owszem, były problemy z ostrością, ale tylko w modelu DR970X-2CH LTE, który miał premierę rok temu. Modele DR970X (bez wbudowanego LTE) nie miały tego problemu.
Z kolei seria kamer DR970X Plus (1CH, 2CH i 2CH LTE) miała swoją premierę w styczniu 2024 i będzie dostępna w sprzedaży w PL na początku lutego. Wtedy też będziemy te kamerki testować. Jeśli nic nie spieprzą tym razem, to model DR970X-2CH LTE będzie wreszcie tym naj naj naj flagowym i wszystkomającym (4K HDR LTE) modelem BV.
Informacje o problemach z ostrością przeczytałem na forum w tym wątku:
https://dashcamtalk.com/forum/threads/dr...ost-611344
(post #19)
Czy problemy z ostrością w modelu z zeszłego roku naprawiono softem? Czy nie naprawiono?
Kamerkę można zamówić za granicą już od 15.01.2024, tylko zastanawiam się, czy nie będzie to zakup kota w worku?
Jeszcze nie czytałem tych wątków na DCT, ale dzięki za link - przejrzę sobie.
Trudno powiedzieć jak to naprawili. Problem z ostrością w ubiegłorocznej serii potwierdzony w kilku egzemplarzach DR970X LTE z pierwszej partii (modele bez LTE były ok), odesłane z powrotem, dopiero po kilku miesiącach (!) przyszły nowe, które wg rzekomo wg producenta nie były (!) poprawione hardware-owo, a jednak w tej nowej partii problemu z ostrością już nie było.
Wstrzymaj się z zamówieniem. Wkrótce będziemy to testować w WR24.PL i zobaczymy co wyjdzie w realu.
Dawid Lorenz
Wideorejestratory24.pl
Wideorejestratory.pl
Z kuponem AUTOWRZUTA forumowicze kupują taniej :-)
Wideorejestratory24.pl
Wideorejestratory.pl
Z kuponem AUTOWRZUTA forumowicze kupują taniej :-)