Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najnowszy Vico-Marcus 4 Ultra HDR 2560x1080 Test
- Karta funkiel nówka nieśmigana, nawet jeszcze jednego pełnego zapisu nie zrobiła Wink.( samsung evo 64gb)
- EV mam na 99% na 0.
- Rozdzielke mam 1296p

Mam zamontowany na stałe filt CPL, może to przez to? No ale powinna sama sobie dostosowywać EV.

Odpowiedz
Kurcze coś zaczyna się dziać niedobrego, podczas jazdy potrafi się zrestartować na odcinku 5km nawet 3 razy. Wiecie co to może być ? Pada zasilacz czy co?

Odpowiedz
@BlackPedro, ta kamera dostaje restartow z kilku powodow:
1) zasilacz a dokladniej jego koncowy pin blokuje sie w srodku i nie jest dociskany z odpowiednia sila, przez co kamera traci zasilanie i dostaje restart, mozliwe ze tez zabrudzenie w zapalniczce nie daje mozliwosci ladowarce prawidlowo pracowac...

2) karta pamieci a dokladniej blad zapisu jednego (lub kilku nagran) powoduje restart systemu

wierze, ze masz oryginalny zasilacz, bo ta kamera wymaga pewnego zrodla zasilania.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
[Obrazek: untitlvdv.png]

Odpowiedz
Miałem stłuczkę (niestety z mojej winy) i w momencie kiedy samochód uderzył w przedni lewy przód z małą prędkością w sumie (lampa stłuczona po stronie poszkodowanego) a u mnie przetarte nadkole - to kamera się wyłączyła - w sensie nagranie urwało się w momencie uderzenia, chciałbym w przyszłości zapobiec takiej sytuacji, co należy zrobić?

Odpowiedz
@spavnosky, nie powinno sie urwac bo kamera ma kondensatory, skoro sie urwalo to oznacza ze za kazdym razem bylo urwane kiedy wylaczales silnik (znikalo zasilanie), to sporadycznie trzeba raz na jakisc czas kontrolowac, podobie jak regularny format karty pamieci...

Jak Marcus sie natychmiastowo wylacza (bez logo Vico) uszkadzajac tym samym ostatnie nagranie to oznacza ze jest uszkodzony, (jego kondensatory nie trzymaja zasilania lub w ogole sie nie laduja) sprawdz to doklanie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.

Odpowiedz
Panowie. Mam takie pytanie. Co może być powodem że co jakiś czas zmienia się data w moim Vico Marcus.
Co wejdę w ustawienia i ustawię sobie datę to za jakiś czas widzę że znów przestawiła się data, ( bodajże na 2015 rok ).
Kamera nagrywa bez problemu, żadnych kłopotów tylko ten jeden. Tak dziwnie to wygląda.

Odpowiedz
sa 3 mozliwe przyczyny:
- albo nasz zla strefe czasowa ustawiona w manu > system > time zone (to opcja gdy masz GPS)
- albo wewnetrzna baterie RTC odmawia ladowania/padla.
- albo ladowarka nie daje rady i kamera jest ciagle niedoladowana na 100%.

Odpowiedz
Dzięki za odpowiedź. Będę musiał przyjrzeć się temu. Ważne że nagrywa bez kłopotu. Dzięki jeszcze raz za odpowiedź.

Odpowiedz
Z tego co widzę kamerka ta (Vico-MARCUS4) już nie jest w ofercie.
Jaką znacie kamerkę, która jakością nagrywanego materiału wideo oraz co najważniejsze, tak dobrym trybem parkingowym jak w M4 mogłaby ją zastąpić?
Dorobek:

[Obrazek: fb290283930ed40cgen.jpg]
Formatting SD card. Please don't disconnect the power...      We starting.

Odpowiedz
Nigdy nie byłem do końca przekonany do kondensatorów i kilka razy miałem z nimi problemy przez co np w momencie dzwona, kamera się wyłączyła bo miała problemy ze stylami kabla.
Ostatnio walczyłem z moim Marcusem 4 bo potrafiła się wyłączyć podczas jazdy a każdy ostatnie nagranie jest uszkodzone. Po rozłożeniu okazało się że jeden kondensator jest spuchnięty. 
Tymczasem DOD LS430W dalej jedzie na tej samej baterii od wielu lat.

[Obrazek: bErt89d.jpg]

Odpowiedz
Wadliwy kondensator, z uwagi ze jest uszkodzony to "ciagnie za soba reszte", utnij mu jedna noge (i tak juz niz z niego nie bedzie) a mozliwe ze kamera przy pelnym naladowaniu sie wylaczy poprawnie, jednak jest to rozwiazanie "tymczasowe" bo przy podlaczeniu GPS juz moze byc za duzo aby kamera dla rade poprawnie sie wylaczyla, malo spotykane uszkodzenie i nie ma na to wytlumaczenia.

@s3kawek, dzieki za zdjecie!

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 7 gości