Liczba postów: 4,757
Liczba wątków: 59
Reputacja:
20
Niestety i takie psychole jeżdżą za sterami wielotonowych ciężarówek ...
Uwaga: słychać wiązankę przekleństw :-(
Punkty ? Jak pozyskam, to się pochwalę.
Moja kamera: mini 0806
Liczba postów: 1,274
Liczba wątków: 6
Reputacja:
17
jeżeli uważasz, że jest to zgodne z zapisem art 16 pkt 4 "Kierujący pojazdem jest obowiązany jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni." to wszystko w porządku
0 pkt
Reputacja:
20
(07-02-2017, 21:55:20)Eragon napisał(a): W tym samym miejscu .. Identyczna sytuacja.. Ile, jakie i "po ile" ?? Jakie przepisy złamałem ??
Trudno to skomentować, nie widząc tego co działo się za Tobą ... Jeśli za Tobą nie było innego pojazdu to zachowałeś się poprawnie, jeśli jednak miałeś kogoś za sobą, to mogłeś spokojnie zjechać na prawy pas.
PS.
Bywają też takie sytuacje (miałem tak wczoraj), że jadący za Tobą wcale nie oczekuje, żebyś go przepuszczał i informuje Cię o tym światłami długimi. Wtedy tym bardziej kontynuowanie jazdy lewym pasem ma sens.
Reputacja:
17
ja bym nawet zwolnił.........ech panowie, szkoda gadać
0 pkt
Reputacja:
20
(08-02-2017, 01:34:17)mcmac napisał(a): ja bym nawet zwolnił.........ech panowie, szkoda gadać
Po co byś zwolnił. Nie spotkałeś się nigdy z kierowcą, który woli byś to Ty był przed nim ?
Jechałem wczoraj po A4 i będąc na lewym pasie, po wyprzedzeniu osobówki zacząłem zmieniać pas, a gość z tyłu zwolnił i zamrugał światłami dając mi znak, żebym jechał dalej przed nim ...
Nie wszyscy drogę traktują jak ring ...
Nie mam kamery z tyłu ... nie mam podkładki na moje słowa, cóż, możesz wierzyć lub nie. Masz wybór.
Liczba postów: 126
Liczba wątków: 0
Reputacja:
4
12-02-2017, 17:18:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-02-2017, 17:19:04 przez sergiej.)
Jestem niepocieszony, że do tej pory marder nic nie odpowiedział na komentarz Pana Dwoaraka ;(
A teraz coś ode mnie, ale z innej beczki. Najparszywsze przejście dla pieszych w Gdańsku jakie znam, za zakrętem, 3 pasy, bez sygnalizacji, średnio jeździ się tam pod 70km/h, czasami trzeba ładne kilka minut stać jeśli nie chcemy przebiegać a nie znajdzie się ktoś uprzejmy wpuścić. Pieszego widziałem z daleka, bardzo delikatnie wyhamowywałem, a jak się wsłuchacie to i tak usłyszycie pisk opon BMW jadącego za mną.
Reputacja:
17
tj. tak zwana "niedźwiedzia przysługa"...na szczęście wszystko ok
0 pkt