Liczba postów: 4,757
Liczba wątków: 59
Reputacja:
20
(25-07-2017, 21:50:48)marder napisał(a): Na szczęście powoli biorą się za takich jak wy. Będziecie mieli okazję przedstawić swoje mądrości policjantom a później w sądzie.
Nie przesadzasz z tą odpowiedzialnością zbiorową ?
Punkty ? Jak pozyskam, to się pochwalę.
Moja kamera: mini 0806
Liczba postów: 1,274
Liczba wątków: 6
Reputacja:
17
wracając do samego wyprzedzania.....forum pełne jest filmów o wyprzedzaniu się TIRów......jeden 88km/h drugi 91...bardzo nam to przeszkadza, prawda? a w tym przypadku było inaczej? tylko w wykonaniu osobówki, jeżeli mam za słaby samochód - nie wyprzedzam
0 pkt
Liczba postów: 4,757
Liczba wątków: 59
Reputacja:
20
(25-07-2017, 22:35:02)mcmac napisał(a): wracając do samego wyprzedzania.....forum pełne jest filmów o wyprzedzaniu się TIRów......jeden 88km/h drugi 91...bardzo nam to przeszkadza, prawda? a w tym przypadku było inaczej? tylko w wykonaniu osobówki, jeżeli mam za słaby samochód - nie wyprzedzam
Przeszkadza, ale takie przypadki w 95 % ilości zdarzeń prezentuję, gdy wyprzedza TIR pod rygorem znaku B-26. Tutaj nie wiemy, czy kierowca na lewym pasie wyprzedzał mając na liczniku maksymalną prędkość jaka tam obowiązuje. Jeśli kierowca na prawym pasie ma 130 km/h, a ten na lewym 140 km/h to nie widzę w tym nic niestosownego i wszystko przebiega przepisowo.
Punkty ? Jak pozyskam, to się pochwalę.
Moja kamera: mini 0806
Liczba postów: 178
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
Następny do kolekcji. Film nie mój.
Liczba postów: 126
Reputacja:
4
26-07-2017, 20:26:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-07-2017, 20:32:25 przez sergiej.)
To trzeba być już serio nierozgarniętym żeby taki tytuł do takiego filmu dać, no chyba, że tutaj chodzi o nagrywającego. Widać przecież, że tutaj osoba prowadząca Pumę nawet nie miała możliwości jechać prawym pasem, nie było tam wystarczająco dużo dystansu między samochodami znajdującymi się na prawym pasie i pewne jest, że gdyby przyhamowała i zrobiła sobie miejsce z przodu, to nie było by miejsca z tyłu, widać że i bez zmiany prędkości Toyota wkrótce dogania. Jak jest duży ruch to się wykorzystuje wszystkie dostępne pasy. Już pomijając, że i tak dojeżdżają do sygnalizacji świetlnej, to byłoby wręcz głupie jakby się wszyscy cisnęli na prawym w takich sytuacjach.
Ale takie inne pytanie, skoro nagrywający nie wyprzedza, to dlaczego porusza się lewym pasem? Powinien czym prędzej wrócić na prawy i czekać aż na lewym będzie miejsce, żeby wykonać manewr wyprzedzania. Tak samo i ty powinieneś postąpić na twoim nagraniu, w końcu nie wyprzedzałeś i miałeś dużo okazji, żeby zjechać na prawy, chociażby po wyprzedzeniu Kangoo, ale się uparcie tego lewego trzymałeś (i to jeszcze nie zachowując bezpiecznego odstępu). Bardzo jestem ciekaw, jak to wytłumaczysz, że tobie akurat wolno?
Liczba postów: 126
Reputacja:
4
26-07-2017, 21:31:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2017, 21:12:00 przez brombrała.)
Tak dla odmiany, to ja wrzucę tzw. festiwal posiadaczy abonamentu na pas awaryjny (i przy okazji dziesiątki kierowców blokujących lewy pas, co jeśli ktoś chciał wyprzedzać??)