Witaj! Logowanie Rejestracja

Ankieta: Czy jestes zadowolony z tej kamery?
TAK
NIE
Ciagle sie zastanawiam nad zakupem...
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Viofo A129 [Sony Starvis IMX291 + Novatek NT96663]
@hsurim dziękuję. Podejrzewam, że sprawca pewnie patrzył w telefon + "siedział na zderzaku" bo widoczności na tej trasie jest bardzo dobra, mandat...? 300 zł nie wiem ile punktów karnych. Ciężko mi ocenić  bo jestem związany z wypadkiem, ale wydaje mi sie, że za taki błąd to dosyć łagodnie policja potraktowała. Tak biały samochód hamował, ale było widać, że robi to delikatnie niż jakoś gwałtownie. Chwilę wcześniej tir wyprzedzał rower normalnie i pewnie było to widocznie z ich strony, ten fragment jest wycięty.

Odpowiedz
@mfcx, ja również gratuluję Tobie refleksu, życie sobie (jak i współpasażerom o ile byli) uratowałeś tym manewrem.
Zachowanie sprawcy wypadku jak dla mnie wręcz skandaliczne, na czołówkę się pakować to szczyt głupoty.
Jazda na glonojada jak i zabawa kierowcy z telefonem podczas jazdy to niestety rzecz nagminna, skutki tego potem mogą być naprawdę tragiczne.
Punkty: 0
Kamery: Przód - Viofo A119-G V3  / Tył - CVR-A7810-G PRO
Była: Mobius ActionCam V3 Lens C2

Odpowiedz
Dzięki @michal, jechałem z kobietą. Mnie lekko bolą plecy, a kobietę głowa i uszy. Troszkę rozczarowanie zachowaniem policji. Odnoszę wrażenie, że przeważnie wysokie mandaty czy zabieranie prawa jazdy jest w TV. Co śmieszne, to za wyrzucenie ogryzka jabłka podczas jazdy (czego nie popieram) kolega brata dostał aż 500 zł.

Odpowiedz
(25-04-2019, 20:17:30)pizdys napisał(a): tak, ma byc Viofo A129 PRO (2CH), na Novateku NT96685 z kodowaniem H.265
A mozesz chociaż zdradzić kiedy mam być w sprzedaży?, bo nie wiem czy zamawiać A129 DUo czy w tym wypadku poczekać Smile

Odpowiedz
Tez jestem ciekawy terminu (nawet w przybliżeniu), kiedy miałby pojawić się nowy produkt.

W smartfonach każdy wie kiedy mniej więcej pojawia się nowe produkty, czyżby viofo było objęte klauzula tajności jak archiwum X? Smile

Odpowiedz
Tajemnic jest wiele jak np. cloud, LTE. No ale skoro już dawno nie wypuścili aktualizacji firmware to może wszystkie siły skierowali na A129 PRO

Wysłano ze smartfona

Odpowiedz
Ale nikt nie pyta co będzie na pokładzie bo tego nikt nie zdradza. Pytamy kiedy będzie?

Odpowiedz
Nie wiem kiedy bedzie, z tego co wiem Clouda nie ma (szkoda).
Ale napewno Viofo bedzie dążyc to Clouda na NT9668X i tu maja juz mozliwosc testowania tego aby nastepna kamera po A129 PRO mogla wspierac juz Clouda.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
[Obrazek: untitlvdv.png]

Odpowiedz
Witam

Panowie, przeglądając forum gdzieś (nie mogę teraz zlokalizować) była mowa o umiejscowieniu kamery i jej kącie.
Jak powinna być prawidłowo zamontowana - 60% horyzont / 40% niebo (coś w ten deseń pisało).
Kamerka (129 Dual) będzie pod koniec maja instalowana u elektryka - teraz musi niestety poczekać - przynajmniej czas na zbieranie informacji jest Smile

Odpowiedz
(28-04-2019, 11:03:55)Widmo.SG napisał(a): Panowie, przeglądając forum gdzieś (nie mogę teraz zlokalizować) była mowa o umiejscowieniu kamery i jej kącie.
Jak powinna być prawidłowo zamontowana - 60% horyzont / 40% niebo  (coś w ten deseń pisało).
http://www.autowrzuta.pl/showthread.php?...#pid266429

Buforowany tryb parkingowy do publicznego testowania
https://dashcamtalk.com/forum/threads/bu...ost-464837
[Obrazek: bez2png_qsqharr.png]

Odpowiedz
(28-04-2019, 16:46:34)marekelb napisał(a): Buforowany tryb parkingowy do publicznego testowania
https://dashcamtalk.com/forum/threads/bu...ost-464837

No to Viofo dowala mocno Wink
Tania kamera zyskuje pelne funkcje kamer premium, nie mowiac juz ze konstrukcyjnie juz wiele wyprzedzila...

Jeszcze tylko format TS i mamy liste zyczen spelnioną w 100% Wink

http://www.autowrzuta.pl/showthread.php?...#pid268621

Coz, Viofo pokazalo, ze nie ma co oszczedzac na kluczowych podzespolach kamery bo pozniej i tak by to wyszlo i szkoda dawac konkurencji pole do popisu, bluetooth 5Ghz, kondensatory Vinatech, f1.6, imx291 nawet z tylu, CPU ma chlodzenie, Low-Bit jest a nawet buforowanie czasowe (czyli rozwoj FW nie stoi w miejscu), brawo, chocbym chcial negowac Viofo - to nie mam za co.

Nie musza wydawac A129 PRO bo juz obecna A129 bije na pysk 95% rynku.

Jeszcze niech Viofo power banki na LiFoPO4 lub Grafenie zacznie robic Wink
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
[Obrazek: untitlvdv.png]

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem