Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najnowszy Vico-Marcus 4 Ultra HDR 2560x1080 Test
Pizdys, czy wszystkie kondensatory mają taką żywotność na poziomie 1000h? Przecież to 40 dni i nocy i koniec. Ciężko w to uwierzyć, bo przecież różne sprzętu działają 10 i 20 lat i kondensatory działają?
[Obrazek: bErt89d.jpg]

Odpowiedz
Tak, dlatego 1000h - Nie, bo to raczej zalozenie przy najgorszym scenaruiszu i najgorszych warunkach (nieustanna wysoka temp, mocne pojedyncze impulsy)... w kamerze one nawet niczego nie filtruja, one sie tylko jednorazowo laduja po czym lekko sa obciazane.

dobry kondensator pracujacy w dobrych warunkach dziala 10lat i dluzej... do zywotnosci kondensatora, na jego zywotnosc wplywa wiele czynnikow jak np:

- musi byc szczelny, na jego spodniej czesci jest zacisnieta guma zapobiegajaca jego wysychaniu, w cieplych warunkach guma robi sie miekka i moze ulec rozszczelnieniu to powoduje powolne jego "wysychanie", czesto w serwisach kondensatory pracujace dlugo kolo cieplego transforamatora szybciej ulegaly wyschnieciu i tracily pojemnosc / puchly (to norama), ale nie nalezy wpadac w panike gdy zostawimy kamere na sloncu, pojedyncze dni nie beda szkodliwe, ale cale miesiace ostrego "grzania" beda go powoli dobijac - tutaj jest wazne jak dobry i szczelny jest sam kondensator... prawidlowo przechowywany kondensator nawet 30lat wytrzyma i przez 30 lat moze codziennie pracowac, w kamerze samochodowej gdzie sezonowo jest "goraco" lub "zimno" powinien bez problemu wytrzymac 5lat i wiecej, ale wazne jak dobry jest zastosowany sam kondensator, niestety nie mam absolutnie pojecia jakie w kamerach stosuje sie kondensatory i jakiej one sa jakosci/zywotnosci, to sa jakies Firmowe Chinskie "nowosci" - ktore ciezko ogarnosc, sledzic i diagnozowac.

Obecna technologia baterii i kondensatorow to niestety prymitywna technologia niezmienna od wielu lat, tego ograniczenia nic obecnie nie jest w stanie przeskoczyc...ale "z dwojga zlego" kondensator niezaprzeczalnie jest lepszy i bezpieczniejszy.

W plytach glownych przy Procesorze czasem sie spotykalo spuchniete kondensatory, a to tez od nieustannej wysokiej temperatury przy radiatorze lub zasilaniu procesora, w serwisach wymienialo sie je na lepsze ktore byly w stanie przezyc pozniej plyte glowna... i tu wlasnie jakosc kondensatora sie liczy..

Co do puchniecia kondensatora to ogolnie:
- Zle warunki pracy a dokladniej zla temp zbyt wysoka (gotuje sie)
- przeladowany (gotuje sie)
- wada fabryczna kondensatora (napieciowo nie znosi znamioniwej wartosci napiecia bo zle zostal nawiniety lub wewnatrz krawedzie sa zwarte, wtedy tez puchnie bo od przeladowania sie gotuje).

W elektronice jak dany kondensator czesto "puchl" pomimo ze warunki temp pracy byly prawidlowe to wstawialo sie wiekszy (szczegolnie na wieksze napiecie) eliminujac tym samym prawdopodobienstwo ze uszkodzenie bylo spowodowane jego czestym przeladowaniem.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
[Obrazek: untitlvdv.png]

Odpowiedz
OK, dzięki za wyjaśnienie. To kupuje i wymieniam.
[Obrazek: bErt89d.jpg]

Odpowiedz
Dzień dobry, odkopię trochę temat, posiadam i jestem zadowolony z Vico Marcus 4, jednakże ostatnio pojawił się problem, który zaczął mnie irytować - przy każdym włączeniu kamery pojawia się komunikat z wyborem języka, ustawieniem godziny i strefy czasowej - format karty i przywrócenie ustawień do domyślnych nic nie pomaga..

Odpowiedz
Mam pytanie odnośnie kamery Marcus 4.
Czy ktoś wie dlaczego cały czas , non stop , działa ekran w tej kamerze? Ostatnio zauważyłem że podczas jazdy autem ekran kamery nie gaśnie, tylko jest cały czas włączony . Nie wiem dlaczego, nic nie grzebałem w kamerce . Więc to chyba nie w ustawieniach problem.

Odpowiedz
Przywróć (dla wszystkiego) kamerkę do ustawień fabrycznych i będziesz wiedział więcej.
Nie zasuwam !    Prędkość zabija !    Włącz myślenie.
Nie skreślaj życia tak prędko !    Żyj i pozwól żyć innym !

Odpowiedz
Dzięki za radę . Niestety nie pomogło. Ekranik dalej świeci non-stop. A jeszcze jeden problem zauważyłem.
Gdy wyłączałem silnik w samochodzie to kamerka zawsze dawała sygnał dźwiękowy . Teraz niestety tego sygnału już nie ma. Po prostu kamera nie daje już żadnego dźwięku na koniec pracy. Także kamera coś się " sypie " powoli. Chyba czas rozejrzeć się za inną.
?

Odpowiedz
No więc witam ponownie. Trochę pokręciłem w tej kamerce i ekranik zgasł . Hhehe. No zresetowałem ją , I ekranik działa okj. Może się coś zawiesiła , ale już się odwiesiła.
Pozdr.

Odpowiedz
Witam jeszcze raz. Mam jeszcze jeden problem który dziś zauważyłem. Chciałem przeglądać sobie nagrania z mojej kamery Marcus 4. Wyjąłem kartę pamięci i przeglądając nagrania na telefonie zauważyłem że na karcie pamięci nie ma zarejestrowanych wszystkich  nagrań. Tzn. są na karcie pliki które mają 0 MB pojemności. Czy ktoś wie może jaki jest powód tego ?  Wystarczy reset kamery ? Czy to jakiś poważniejszy problem.
 Pozdrawiam serdecznie

Odpowiedz
Jak często formatujesz kartę pamięci  ?
Próbowałeś zmienić na inną  ?
Nie zasuwam !    Prędkość zabija !    Włącz myślenie.
Nie skreślaj życia tak prędko !    Żyj i pozwól żyć innym !

Odpowiedz
Kartę formatuje raz na kilka miesięcy. O zmianie karty na inną nie pomyślałem. Hmmm. Może podłącze inną i zobaczę. Dziękuję za radę.
Pozdrawiam

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 6 gości