Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najnowszy Vico-Marcus 4 Ultra HDR 2560x1080 Test
Witam ponownie. Opiszę w kilku zdaniach sytuację.
Sformatowałem kartę pamięci. Dziś odbyłem krótką trasę.  Przejrzałem nagrania na karcie i jak na razie są wszystkie nagrania z wyjątkiem ostatniego. Tzn. kamera nie zapisała ostatniego nagrania.
No nic. Będę jeszcze w przyszłym tygodniu próbował coś zrobić  z tą kamerą. Jak kolega wyżej doradził zmienię kartę , i może coś to da. Jak nie to trza będzie się rozglądać za nowym rejestratorem.
Pozdrawiam.
Spokojnych świąt

Odpowiedz
A spróbuj - zanim odłączasz jej zasilanie (stacyjką/wyłącznikiem) - wpierw ręcznie wyłączać kamerkę a dopiero później jej zasilanie.

Jeśli to spowoduje zapisywanie ostatnich filmików, to bęðzie raczej świadczyło o niedostatecznym podtrzymaniu zasilania przez kondensatory.
Nie zasuwam !    Prędkość zabija !    Włącz myślenie.
Nie skreślaj życia tak prędko !    Żyj i pozwól żyć innym !

Odpowiedz
No witam ponownie.
Zrobiłem tak jak kolego hsurim radziłeś . Dziś odbyłem krótką drogę aby sprawdzić twoje rady. Wyłączyłem kamerę przyciskiem na kamerce, i były one zapisywane. Znajdowały się te nagrania na karcie pamięci.
Natomiast gdy wyłączyłem zasilanie auta kluczykiem, to niestety nie było zarejestrowanego ostatniego nagrania.  Więc chyba miałeś rację iż problem leży w kondensatorze. Jeszcze w najbliższych dniach pojeżdżę autem, popatrzę na tę kamerę.  Dziękuję za porady. Punkt  do reputacja poleciał . Bez tych rad był błądził. Jeśli nic się nie polepszy, to będę musiał popatrzyć chyba za nową kamerką.
A i jeszcze jedno co zauważyłem jakiś czas temu. Nie zwróciłem uwagi na to. Otóż przy wyłączaniu zapłonu/ stacyjki kluczykiem, kamera sygnalizowała koniec pracy dźwiękiem. Od jakiegoś czasu tego dźwięku rejestrator nie wydaje. Zawsze kamera wydawała dźwięk pod koniec pracy, teraz już żadnego dźwięku nie ma. 
Dziękuję za rady
Serdecznie pozdrawiam.

Odpowiedz
Kondensator(-y), nie majątek - niewielkim kosztem reanimujesz kamerkę Smile

Odpowiedz
Witam serdecznie. Od kilku lat posiadam Marcus-a 4 i od niedawna zauważyłem że po odpaleniu auta i pracy kamery około 4-5 minut kamera wyłącza się i po chwili włącza się i tak w kółko. Dodam że zasilanie jest w porządku. Co może być przyczyną ???

Odpowiedz
Kiedy ostatnio formatowałeś kartę pamięci ?
Zmiana karty na inną - próbowałeś ?
Jak nie pomoże, to przywróć ustawienia do domyślnych (fabrycznych)

Odpowiedz
Własnie zresetowałem kamerę do ustawien fabrycznych teraz bawię się z kartą i mam 2 pliki (film z jazdy) i nie mogę ich skasować i doszukałem w necie że to jest objaw uszkodzonej karty pamięci???

Odpowiedz
Wskazane jest regularne formatowanie karty  pamięci - dlatego zapytałem, kiedy to robiłeś

Odpowiedz
Przez 5 lat użytkowania kamery 3 razy to zrobiłem :-( Zauważyłem że teraz wogóle plików nie zapisuje są tylko te stare 2 pliki wideo i nic więcej nieda się ich skasowac. Więc pozostaje wymiana karty….mam nadzieję że to pomoże

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości