(28-10-2017, 17:47:19)pizdys napisał(a): (28-10-2017, 17:23:10)Marcin24 napisał(a): Jeśli wartość przekroczy 22 euro, czyli pisząc do sprzedawcy na paczce poda zaniżoną wartość, która spowoduje że prawdopodobnie nie zapłacimy VATu?
jak wartosc bedzie mniejsza niz 22Euro - to na 100% nie zaplacisz VAT (takie prawo ktorego celnik musi przestrzegac)
Śmiem się nie zgodzić, że zawsze tak jest. Miałem przypadek, gdy zamawiając przedmiot o wartości 150$ z wysyłką "Expedited Shipping" sprzedawca zadeklarował wartość na 50$ lub 30$ (dokładnie nie pamiętam, bo to dawno było). W środku dołączona była nawet pseudo faktura z zadeklarowaną kwotą.
Jak przesyłka znalazła się w kraju, dostałem e-mail od agenta celnego, że otworzyli paczkę i jego zdaniem zadeklarowana kwota jest zaniżona, bo takie urządzenia kosztują tyle a tyle. Nie mam pojęcia skąd agent wziął ceny, ale mniej więcej zgadzało się z rzeczywistością. Co ciekawe przy zakupie nie prosiłem aby wpisali mi niższą wartość towaru.
Agent kazał mi wypełnić oświadczenie do Urzędu Skarbowego i przesłać dowody ile ściągnęło mi z konta + zrzuty ekranu z PayPala.
Podejrzewam, że gdyby zadeklarowana wartość została zaniżona do dwudziestu kilku dolarów to zadziało by się to samo.
(28-10-2017, 17:23:10)Marcin24 napisał(a): Nie wiem też czy dobrze zrozumiałem kwestię gwarancji. Bangood daje gwarancję, ale może dać pieniądze na naprawę w Polsce?
Teoretycznie Banggood daje gwarancje, zależnie od towaru przeważnie rok. Praktycznie Banggood jest bardzo dobrze ocenianym sklepem, z tych co znam chyba najlepiej. Sprawdź sam
https://pl.trustpilot.com/review/www.banggood.com
Możesz trafić tak jak ja, że sklep się wypnie, możesz trafić, że odeślesz niesprawną rzecz do Chin i oddadzą ci pieniądze za towar.
Może się też zdarzyć jak u kumpla, który jednorazowo kupił dwa telefony na Banggood. Kupił 2 bo była dobra cena. Ten droższy to był jakiś Huawei, a tańszy to coś z mniej znanych mi marek. Po pół roku Huawei się zepsuł, kolega wyjął z szuflady ten drugi telefon. Pech chciał, że po 3 miesiącach ten drugi sprzęt przestał mu działać. Kumpel skontaktował się ze sklepem i poinformował ich o sytuacji. Kazali (czego można było się spodziewać) odesłać zepsute telefony do Chin, a on je odesłał. Po 3 miesiącach Huawei wrócił z naprawy, okazało się, że jest z nim to samo co było, tak jakby nikt z nim nic nie robił. Z tego co wiem, ten drugi telefon nigdy nie został odesłany (sprawa działa się w ub. roku).
Wracając do sprawy kamery. Nie rozumiem Twojego dylematu. Jeśli sam sprzęt odpowiada to bierz i się nie zastanawiaj. W przypadku otrzymania niesprawnej kamery w ostateczności złożysz roszczenie w PayPalu, albo skorzystasz z Chargebacku w przypadku karty kredytowej.
Stosunek ceny do jakości obrazu przy A119 jest na ten moment nie do pobicia.
Mi nie spodobało się nie tyle "wypięcie się" sklepu, bo to biorę pod uwagę zawsze a sama jakość wykonania. Natomiast ja pod tym kątem strasznie wyczulony i jestem w stanie zapłacić x2 więcej za coś "premium". Viofo jest chwalone i na tym forum i na dashcamtalk i po rozkręceniu kamery przyznam, że byłem zaskoczony. Chińczyk potrafi naprawdę zrobić lepiej.