Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KINGBUY SC (viofopolska) czyli nieistniejąca firma i niesprawna kamerka Viofo A129
Dostałęm dzisiaj PW od @Viofo.pl z propozycją darmowej naprawy w przypadku niewielkiej awarii kamerki, dziękuję bardzo i żałuje, że nie trafiłem na Waszą stronę przy zakupie Sad
Na razie prowadzę rozmowy z panem Billem Zhou z Viofo w Chinach. Na razie proponuje mi różne rozwiązania od podłączania różnych kabli w różne porty do wgrania nowego FW i używania porządnej karty SD (wszystko już przetestowane Wink ), zobaczymy co będzie dalej.
Wielkie dzięki @Viofo.pl, polecam Smile

Nie mogę oznaczyć @Viofo.pl, Sad
[Obrazek: yyem9beu]

Odpowiedz
Miło.

Poszło mobilnie.
[Obrazek: bez2png_qsqharr.png]

Odpowiedz
(03-07-2019, 21:12:21)brzoza napisał(a): Dostałęm dzisiaj PW od @Viofo.pl z propozycją darmowej naprawy w przypadku niewielkiej awarii kamerki, dziękuję bardzo i żałuje, że nie trafiłem na Waszą stronę przy zakupie Sad
Na razie prowadzę rozmowy z panem Billem Zhou z Viofo w Chinach. Na razie proponuje mi różne rozwiązania od podłączania różnych kabli w różne porty do wgrania nowego FW i używania porządnej karty SD (wszystko już przetestowane Wink ), zobaczymy co będzie dalej.

To fajnie z ich strony, chociaż kamerka nie była kupiona z ich dystrybucji
Punkty: 0
Kamery: Przód - Viofo A119-G V3  / Tył - CVR-A7810-G PRO
Była: Mobius ActionCam V3 Lens C2

Odpowiedz
(03-07-2019, 23:44:21)michal napisał(a):
(03-07-2019, 21:12:21)brzoza napisał(a): Dostałęm dzisiaj PW od @Viofo.pl z propozycją darmowej naprawy w przypadku niewielkiej awarii kamerki, dziękuję bardzo i żałuje, że nie trafiłem na Waszą stronę przy zakupie Sad

No właśnie tego @brzoza nie napisał... Na mojej kamerce, pomimo, że kupiłem ją w Kingbuy była naklejka importera LuxuryGoods a więc viofo.pl ....
Jakaś część kamerek pochodziła więc z "ich" dystrybucji...

Odpowiedz
Niestety, u mnie to Bestbuy z tym samym adresem, co Kingbuy.

Odpowiedz
(04-07-2019, 11:25:11)skansen napisał(a):
(03-07-2019, 23:44:21)michal napisał(a):

No właśnie tego @brzoza nie napisał... Na mojej kamerce, pomimo, że kupiłem ją w Kingbuy była naklejka importera LuxuryGoods a więc viofo.pl ....
Jakaś część kamerek pochodziła więc z "ich" dystrybucji...
Wiem, że część ich kamerek była z tej dystrybucji, czytałem o tym, co wcześniej pisałeś w jednym ze swoich postów.
Z tego co pisał w swoim poście @brzoza wywnioskowałem (chyba prawidłowo), że jego kamerka nie była już z dystrybucji LuxuryGoods, co potwierdził zresztą w swoim późniejszym poście.

Odpowiedz
No więc kamerkę ostatecznie odesłałem do Chin. Wysyłka kosztowała mnie całe 18 złotych z groszami.
Kiedy tylko podałem w mailu numer przesyłki i pojawiła się na stronie trackingowej Bill Zhou wysłał mi numer paczki z nową kamerką.
Kamerka dotarła wczoraj, jest to model z nowszym niż miałem obiektywem, na szybko wszystko działa jak powinno. Poprosiłem o maila z informacją, co było nie tak z moja kamerką, ale szczerze nie wiem, czy komuś będzie się chciało to sprawdzać. W razie wu poinformuję.

Odpowiedz
No to świetnie, że udało Ci się załatwić sprawę. Możesz jeszcze opisać krótko, jak to się stało, że wysłałeś do Chin. Sam się kontaktowałeś, czy przez dystrybutora?

Poszło mobilnie.
[Obrazek: bez2png_qsqharr.png]

Odpowiedz
@brzoza, bardzo fajne info, cieszę się i gratuluję, że udało Ci się to pozytywnie załatwić

Odpowiedz
(07-08-2019, 07:08:24)marekelb napisał(a): No to świetnie, że udało Ci się załatwić sprawę. Możesz jeszcze opisać krótko, jak to się stało, że wysłałeś do Chin. Sam się kontaktowałeś, czy przez dystrybutora?

Sam się kontaktowałem za podpowiedzią @pizdys.
Stwierdziłem, że skoro i tak muszę gdzieś wysłać, to chyba lepiej wysłać do Chin i dostać nowy egzemplarz, niż do @Viofo.pl (szacuneczek) i liczyć na cud, że uda się naprawić.

Najgorsze jest to, że na kartce Poczty Polskiej są dwie linijki na adres a ten wyglądał tak - 3A, Tower B, Junjing huating Garden, Minzhi Road, Longhua Town, Shenzhen, Guangdong, China i jeszcze po chińsku miałem dodać 深圳市龙华新区民治路骏景华庭B栋3A, ale się udało jakoś Smile

Odpowiedz
Dobrze, ze sie udalo i ze dyktator Viofo okazal litosc,
Szkoda, ze za kare kazal po Chinsku pisac "psalmy ku jego chwale" XD

Trzeba bylo ten dopisek wydrukowac i nakleic tasma przezroczysta Wink
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
[Obrazek: untitlvdv.png]

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości