Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Informacja w których pojazdach występują zakłócenia od kamer samochodowyxh.
Witam.
Koledzy stoje przed zmianą auta. Wybór padł na Hyundai Tucson 2019r. Mam zamiar przełożyć swoj zestaw Viofo a129 dual. Czy spotkal sie ktos żeby w marce Hyundai występowały zakłócenia pracy radia lub centralnego zamka po założeniu kamery? Jest gdzies wątek w ktorym wyszczególniono pojazdy, w których występują zakłócenia? 
Ja w swojej Renault Laguna III 2011 r nie mialem problemu. Kolega w Toyota Corolla 2018 musial usunąć kamerę gdzyż nie dało się słuchać radia.
Proszę o wszelkie sugestie gdyz jezeli w Tutsonie jest problem po instalacji kamery wybiorę inną markę - tak zależy mi na posiadaniu rejestratora :-)

Odpowiedz
Ja mam w Tucsonie Viofo a119 v3 i żadnych problemów. Ja mam przedlift 2016 ale myślę że powinno być bezproblemowo Smile

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Dziękuję bardzo. A powiedz mi jak dzialają gniazda 12V? Po zapłonie czy niezależnie od zapłonu? W Lagunie III dzialają po dotarciu drzwi i ok 2min po zamknięciu. Mialem podlaczony A129 dual kablem ACC do bezpiecznikow. Tu ze wzgledu na gwarancjie pojazdu bede musial korzystac raczej z gniazd 12V.

Odpowiedz
Mam do gniazda zapalniczki podłączoną przez ładowarkę normalnie, po uruchomieniu silnika kamerka włącza się po kilku sekundach i wyłącza od razu po wyłączeniu zapłonu. W Insignii było tak samo. Kabel poprowadzony przez słupek A, pamiętaj żeby kabel puścić za kurtyną która kończy się mniej więcej w połowie odległości między dachem a deską rozdzielczą.

Odpowiedz
dokladnie o ktorym miejscu mowisz? Dach po stronie pasażera czy kierowcy? Bo chyba z obu stron są kurtyny  

Jesli gniazda 12V w Tucsonie są aktywne po zaplonie nie będę mogl uzywać trybu parkingowego i muszę pomyśleć nad innym rozwiązaniem.....

Odpowiedz
Żeby działał tryb parkingowy musisz się wpiąć w bezpiecznik przez adapter zasilania Viofo, żeby było bez ingerencji to czymś takim, chociaż ja tego nie robiłem bo nie potrzebuję:
https://allegro.pl/oferta/dodatkowy-bezp...e=facebook

Tak, kurtyny są po obu stronach, ja mam poprowadzone po stronie pasażera. Jak wyciągniesz osłonę słupka (wystarczy tylko trochę, nie trzeba wypinać tej górnej spinki) to kabel można przeciągnąć poniżej kurtyny i dalej pod uszczelką drzwi w dół.

Odpowiedz
Tak to są tzw baypassy. Mam nimi podłączoną kamerę do bezpieczników w Lagunie i dzieki temu dziala mi tryb parkingowy. A odnosnie kurtyn będę musiał zdjąć osłone słupka i je zobaczyć bo nie bardzo czaje o czym piszesz .

Odpowiedz
Kurtyny z dachu idą wzdłuż słupka A i kończą się gdzieś w jego połowie. Jak sobie zdejmiesz słupek to zobaczysz. Chodzi o to żeby kabel od kamerki nie przecinał kurtyny w poprzek by w razie wypadku nie przeszkadzał. A jak już miałeś zamontowane bypassy to już wiesz co i jak podłączyć.

Odpowiedz
Tak baypassy mam juz ogarniete mało tego zakładałem juz kilku osobom znajomym w ich autach. A teraz juz wiem co masz na myśli z kablem i kurtynami. Nie mniej tak sie zastanawiam bo kabel zawsze ciągne pod uszczelką od drzwi następnie puszczam go w tej szczelinie na górze między plastiiem słupka a podsufitówką - i tu własnie idzie poprzecznie- jutro wrzuce fotki o co mi chodzi.  Noi wlasnie ciekawe czy nieogranicza to kurtyny...

Odpowiedz
Załączam zdjęcie łączenia osłony słupka z podsufitówką. W tym miejscu mam puszczony kabel od adaptera zasilania do rejestratora natomiast analogiczne po przeciwnej stronie w tym samym miejscu kabel od rejestratora do tylnej kamery.
Czy to ogranicza kurtyny i poduszki powietrzne?

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
U mnie kurtyna schodzi w dół słupka jeszcze ze 30cm, dlatego nie chciałem jej kablem przecinać w tym miejscu, które pokazujesz.

Mniej więcej tak idzie kabel:

[Obrazek: 0fba71918d48a3b58b8d7d3d5ecbe519.jpg]

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości