Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toyota kamerka FitCamX
Czy Ktoś z Was może testował, widział?
https://fitcamx.com/collections/toyota

Jest to kamerka przeznaczona do montażu w Toyocie.

Odpowiedz
Mają w ofercie kamerki dopasowane do różnych pojazdów, nie tylko do Toyoty.
To dopasowanie i dedykowane kable pozwalające pociągnąć zasilanie z oświetlenia na pewno na plus. Nie trzeba rozbebeszać całego samochodu żeby pociągnąć zasilanie.
Ciężko mi ocenić pozostałe podzespoły. Ale na pewno lepsza taka kamera niż żadna Smile

Odpowiedz
(14-07-2024, 19:26:05)Ciapek napisał(a): Czy Ktoś z Was może testował, widział?

Ja od ok. 2 miesięcy mam i używam wersji dla Volvo XC60. Z tego co wiem, marka/model samochodu nie ma znaczenia, bo bebechy kamery (optyka, funkcje itp.) są identyczne dla każdego modelu.

Działa, nagrywa, nie robi scen. Bardzo dyskretna, ludzie nawet nie wiedzą, że mam kamerkę zamontowaną w tym miejscu i myślą, że to element wyposażenia samochodu. To jest super. Jakość obrazu 4K - bez szału, ale akceptowalna, w dzień dość skuteczna, ale w nocy już nie (brak HDR). Nie jest to na pewno poziom Starvis 2. Tryb parkingowy niestety ograniczony tylko do detekcji wstrząsów g-sensorem, bez bufora. Połączenie WiFi i aplikacja (po polsku) działają ok, trudno się tu do czegoś przyczepić. A, i kamera nie wydaje absolutnie żadnych dźwięków, trudno się zorientować czy w ogóle pracuje (jest tylko jedna pulsująca dioda od dołu), ale przez te 2 miesiące działa u mnie bardzo stabilnie i ani razu nie "przyłapałem" jej na jakimś fakapie.

Generalnie jak ktoś ceni sobie przede wszystkim dyskrecję montażu ponad jakość obrazu i funkcjonalność, to na pewno godna polecenia.
Dawid Lorenz

Wideorejestratory24.pl
Wideorejestratory.pl
Z kuponem AUTOWRZUTA forumowicze kupują taniej :-)

Odpowiedz
(18-07-2024, 12:44:58)evad napisał(a):
(14-07-2024, 19:26:05)Ciapek napisał(a): Czy Ktoś z Was może testował, widział?

Ja od ok. 2 miesięcy mam i używam wersji dla Volvo XC60. Z tego co wiem, marka/model samochodu nie ma znaczenia, bo bebechy kamery (optyka, funkcje itp.) są identyczne dla każdego modelu.

Działa, nagrywa, nie robi scen. Bardzo dyskretna, ludzie nawet nie wiedzą, że mam kamerkę zamontowaną w tym miejscu i myślą, że to element wyposażenia samochodu. To jest super. Jakość obrazu 4K - bez szału, ale akceptowalna, w dzień dość skuteczna, ale w nocy już nie (brak HDR). Nie jest to na pewno poziom Starvis 2. Tryb parkingowy niestety ograniczony tylko do detekcji wstrząsów g-sensorem, bez bufora. Połączenie WiFi i aplikacja (po polsku) działają ok, trudno się tu do czegoś przyczepić. A, i kamera nie wydaje absolutnie żadnych dźwięków, trudno się zorientować czy w ogóle pracuje (jest tylko jedna pulsująca dioda od dołu), ale przez te 2 miesiące działa u mnie bardzo stabilnie i ani razu nie "przyłapałem" jej na jakimś fakapie.

Generalnie jak ktoś ceni sobie przede wszystkim dyskrecję montażu ponad jakość obrazu i funkcjonalność, to na pewno godna polecenia.

Troszkę poszukałem i znalazłem info. o problemach z zasilaniem w Toyocie. Biorą z zasilania jakiegoś układu bezpieczeństwa i nieraz się to gryzie...
Więc raczej skieruję się do Viofo, które ma swoje wady i zalety ale jest rozsądną pozycją z dobrą pozycję cena/jakość/możliwości.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości