Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wideorejestrator + akumulator 12V = monitoring auta nonstop?
okoniowaty napisał(a):"To właśnie nasza Polska nowa Rzeczpospolita" ... Każdy tylko goni za zyskiem za kasą ... a kto ma inne wartości to ma problemy z przeżyciem godnym.

zgadzam się z Twoją opinią. Jest to przykre i czasem mnie dręczy.
Jak to śpiewał Jacek Kaczmarski "trudno sprostać takim czasom, trudno w ogóle żyć uczciwie..."

Odpowiedz
Ja w takiej sytuacji poprosiłem o ofertę, przejrzałem, ładnie podziękowałem. Powiedziałem, że jak będę potrzebował to się zgłoszę i tyle. Nic mi się nie stało Wink

Ja tam lecę uczciwie, nie przycinam nikogo w ch. Przez pierwsze 2 lata miałem z tego mniej niż osoby, które zatrudniam, ale już teraz wychodzę na swoje Wink
[Obrazek: stetoskopylenkamaly2.jpg]

Odpowiedz
ja straciłem szybę wystawową....
0 pkt Big Grin

Odpowiedz
Ja kiedyś też, ale to poleciały na całej ulicy, jakaś grupka się podpisywała na czym popadnie. Złapali ich przy innej okazji, udowodnili im winę właśnie dzięki nagraniom z monitoringu - mojego i kilku innych.
[Obrazek: stetoskopylenkamaly2.jpg]

Odpowiedz
Robiąc stałe zasilanie na zapalniczce prowadzić z aku sam + ? Masa może zostać czy też ją z aku trzeba ciągnąć ?
Wg mnie tylko + ale chcę się upewnić.
A129 Plus-G   i G1WH

Odpowiedz
jeżeli poprowadzisz z aku +i- wyeliminujesz większość zakłóceń, ale w przypadku kamery w trybie czuwania wystarczy dobra masa blisko zapaliniczki, a plus znajdziesz w skrzynce bezpioeczników,nie zaszkodzi dodatkowy bezpiecznik na +
0 pkt Big Grin

Odpowiedz
No akurat nie chodzi mi o CB ani monitoring.Podpiałem się pod temat.
W Astrze mam rozdzielacz na 3 gniazda i usb. Potrzebuję do nawigacji, ładowania laptopa i ewentualnie kamerka albo telefon. Tylko fabrycznie jest zasilanie po zapłonie co jest wkurzające.
Dlatego dla pewności chcę poprowadzić bezpośrednio, żeby się nie martwić...
Mam już kabel od jakiegoś urządzenia elektrycznego więc przekrój będzie ok. Kupiłem też przewód z gniazdem na bezpiecznik, dam zaraz przy aku. Tylko właśnie nie wiem czy masę zostawić czy też z aku ciągnąć.
A129 Plus-G   i G1WH

Odpowiedz
(15-06-2014, 23:56:30)s3kawek napisał(a): Ja mam pociągnięte zasilanie bezpośrednio z akumulator a poprzez przełącznik połączony z gniazdem zapalniczki. W efekcie przełącznikiem sobie decyduję czy zasilanie a być cały czas czy tylko jak kluczyk jest przekręcony. Polecam to rozwiązanie bo jest idealne.

witam mozęsz mi powedziec jak to zrobic dokładnie mam viofo t130 aku agm zelowy do pracy cyklicznej 12v 15ah  nie wiem jak to podłączyc czekam odpisz jak to podłaczłes pozdro

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości