Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kamery Samochodowe- podsumowanie oraz użyteczne informacje
W sumie ktos kto nie odwiedzil tu forum i nie rozumie roznicy miedzy kamera Viofo a np Mio czy jakims nołnejmem to moze twierdzic ze cena jest wysoka bo cale zycie mial kamere za 50 czy 100 zl

Ale jesli w tescie wykonanym przez "znawce tematu" w podsumowaniu pada ze wada A129 jest jego wysoka cena to moim zdaniem jest to nietrafiony argument. Wysoka cena w stosunku do czego ? Do DR750s-2ch ? Czy F800pro 2ch ?

A w sumie zaraz zapytam co autor mial na mysli skoro wedlug miedzy innymi @pizdys A129 kamera bije na glowe 2-3 razy drozsze kamery pod wzgledem jakosci wiec cena tutaj powinna byc + a nie - ..

Odpowiedz
(08-09-2018, 11:46:24)luk4as napisał(a): W sumie ktos kto nie odwiedzil tu forum i nie rozumie roznicy miedzy kamera Viofo a np Mio czy jakims nołnejmem to moze twierdzic ze cena jest wysoka bo cale zycie mial kamere za 50 czy 100 zl

Każdy ma taki sprzęt na jaki go stać. Nie każdy może wydać na rejestrator 1tyś złotych i musi sie zadowolić "nołnejmem" za 100 zł mając wiedzę że jest Viofo czy BV. Ważne że ma i zwiększył swoje bezpieczeństwo.
Bo przecież o to właśnie tu chodzi.
Mylić się jest rzeczą ludzką, więc popraw mnie jeśli się mylę Tongue

Było: Eyes Tongue
Było: A119S GPS + Evo128GB + Graphene
Jest: A129Duo GPS + Evo256GB + Graphene

Odpowiedz
Bezpieczeństwo jest najważniejsze. Często taki sprzęt za 50 czy 100 zł to złudne bezpieczeństwo, a życie w nieświadomości jest najgorsze ...

Tak jak jeden z dystrybutorów napisał, że dorzuca kartę 16 GB i na start ona wystarczy do A129 Duo ....

@High uważasz, że na start 16 GB do A129 Duo wystarczy ? Co z tego , że masz sprzęt za 100 zł jak "dystrybutor" mydli Ci oczy, że dorzuci Ci gratis kartę 16 GB która na start użytkownikami wystarczy ...

Szkoda gadać

Odpowiedz
(11-09-2018, 14:12:31)luk4as napisał(a): Bezpieczeństwo jest najważniejsze. Często taki sprzęt za 50 czy 100 zł to złudne bezpieczeństwo, a życie w nieświadomości jest najgorsze ...

Tak jak jeden z dystrybutorów napisał, że dorzuca kartę 16 GB i na start ona wystarczy do A129 Duo ....

@High uważasz, że na start 16 GB do A129 Duo wystarczy ? Co z tego , że masz sprzęt za 100 zł jak "dystrybutor" mydli Ci oczy, że dorzuci Ci gratis kartę 16 GB która na start użytkownikami wystarczy ...

Szkoda gadać

Życie nauczyło mnie abym nie oceniał zbyt surowo innych gdy sam nie jestem ideałem. Łatwo krytykować @luk4as gdy samemu nie żyjemy zgodnie ze swoimi uwagami do innych.
Generalnie uważam że biznes w naszym kraju jest trudny a zarabianie na sprzęcie wcale nie jest dobrym jedynym źródłem utrzymania.
Dlatego konkurencja na rynku, konkursy i takie fora jak to są dobre dla nas użytkowników(czyt. klientów).
Więc po co walczyć i krytykować coś co przynosi nam korzyści?

ps. lepiej mieć 16GB i coś nagrać w razie wypadku niż nic. Jest g-sensor. 16tka wystarczy by zarejestrować zdarzenie a pusty slot nic nie zarejestruje.

Odpowiedz
@High Ty tak na poważnie ? Mam nadzieję, że Ty nie jeździłeś z pustym slotem w kamerze ?

Odpowiedz
(11-09-2018, 15:06:30)luk4as napisał(a): @High Ty tak na poważnie ? Mam nadzieję, że Ty nie jeździłeś z pustym slotem w kamerze ?

Całkiem na poważnie, ja zaczynałem z kartą 32GB bo miałem inne wydatki w budżecie. Najważniejsza jest rodzina, dom, życie a potem dopiero kamery, karty , powerbanki itp. Nie każdy urodził się milioneremSmile

Odpowiedz
To widzę, że rozwojowo u Ciebie. Oby tak dalej !

Odpowiedz
(11-09-2018, 15:29:29)luk4as napisał(a): To widzę, że rozwojowo u Ciebie. Oby tak dalej !

U mnie zawsze jest rozwojowo Tongue Ale dziękuję Big Grin

Odpowiedz
nadchodzace najciekawsze kamery update 12/10/2018:

DDpai Mix3 - Hisilicon Hi3556 + Sony Exmor R Starvis IMX307 (1080p, HDR, 2.9um/Px)
DDpai X3 PRO Cloud 4G - Hisilicon Hi3556+ Omnivision OV OS05A10 (5mpx, 2.0um/px)
DOD Dante 4K: nieznany CPU (Hisilicon?) + Exmor R Starvis IMX274 (8.51mpx, HDR, 1.62um/px)
Xiaomi 70 Mai Dash Cam Pro - Hisilicon Hi3556 + Sony Exmor R Starvis IMX335 (1940p, D-WDR, 2.0um/px)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
[Obrazek: untitlvdv.png]

Odpowiedz
(12-10-2018, 21:41:01)pizdys napisał(a): nadchodzace najciekawsze kamery update 12/10/2018:

DDpai Mix3 - Hisilicon Hi3556 + Sony Exmor R Starvis IMX307 (1080p, HDR, 2.9um/Px)
DDpai X3 PRO Cloud 4G - Hisilicon Hi3556+ Omnivision OV OS05A10 (5mpx, 2.0um/px)
DOD Dante 4K: nieznany CPU (Hisilicon?) + Exmor R Starvis IMX274 (8.51mpx, HDR, 1.62um/px)
Xiaomi 70 Mai Dash Cam Pro - Hisilicon Hi3556 + Sony Exmor R Starvis IMX335 (1940p, D-WDR, 2.0um/px)

Która z tych kamer jest najlepsza na papierze? Jakbyś miał robić ranking (specyfikacji) jakby wyglądał odnośnie tych czterech kamer?

Odpowiedz
Kamera majaca najwiekszy pixel 2.9um ma najwieksza czulosc, z HDR ma wiekszy DR, i Ddpai.Mix3 z Full HD wypada tu mocno , Imx291 tez ma 2.9um ale bez HDR).

Pytanie czy nie czas juz na 2K i zysk w szczegolowosci, kosztem minimalnie mniejszej czulosci w bardzo ciemnej nocy?

Bo jak pokazuje kamera A119 zysk jest w ponad 50% sytuacjach, np na normalnie oswietlonej drodze szczegolnego zysku w wiekszej czulosci nie widac. Dopiero na nieoswietlonym parkingu, tryby Starvis daja spore mozlowosci...

Napewno Hisilicon to b.dobry wybor, bo z tym CPU mozna z matrycy wycisnac duzo wiecen niz na Ambarella oraz NTK9666X.
Pytanie czy starvis jest i czy np sie aktywuje jedynie na parkingu?

DDPai Mix3 sie chwali Starvisem wiec chyba jest...
tylko kto jezdzi bez swiatel noca na autorstradzie?

[Obrazek: ddpaim3.jpg]
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
[Obrazek: untitlvdv.png]

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości